Padel Tennis Historie

Måske har du selv oplevet at skulle vente flere dage, på at leje en bane for at spille Padel – sporten er nemlig blevet én af danskerne foretrukne. Selvom sporten er blevet populær, er det ikke meget man ved om sportsgrenens historie. Hvad er historien egentlig bag den populære sportsgren Padel?

Padel tennis spil

Hvad er padel?

Padel er en af de sportsgrene, der er nemmest at lære. Den skaber sammenhold mellem spillerne og har samtidig overskuelige regler, hvis man ønsker at starte med at spille. Mange kender også sportsgrenen under navnet Padel Tennis, men den korrekte form er bare Padel. Forvirringen kan skyldes at sporten blev introduceret under navnet Padel Tennis i Danmark, og derudover at mange danskere associerer sporten med tennis.

Padel er en kombination af sportsgrene tennis og squash. Du spiller med et padelbat, der typisk er lavet af carbon, glasfiber og kulfiber. Et padel bat har nogen strenge som forbindes med tennisketcheren, derudover er boldene heller ikke tennisbolde. Et padelbat er rundt og har huller i, hvilket gør det nemmere for spilleren at slå igennem. Derudover gøres der brug af bolde der er mindre end tennisbolde og har et lavere tryk. Du kan læse mere om hvilket Padelbat du skal vælge her.

Sporten er tilgængelig hele året, og kan spille både på indendørs og udendørsbaner. I Danmark spilles sporten for det meste indendørs, da vejret herhjemme kan svinge både med temperaturer og vind.

 

Hvor stammer padel fra?

Selve sporten Padel stammer fra Mexico. Den blev opfundet af Enrique Corcuera i 1962. En padelbane var dengang 25 meter og der var mure på alle sider af banen. Dengang blev der spillet med bat uden strenge og med tennisbolde. Dette dannede grundstenene til sportens udfoldelse.

Sporten oplever stor begejstring og i dag er sporten mest populær i Spanien. Her blev sporten opdaget i 1974 og reglerne, vi spiller med i dag, blev fastlagt. Sporten oplever stor vækst mange andre steder i Europa, og især i Danmark, hvor første bane blev opført i 2007, er Padel ved at blive meget populært.

Sporten kan spille af alle aldersgrupper og spilles på en bane med et blødt underlag. Dette er attraktivt for mange spillere, da det i høj grad kan mindske skader. Derudover er padel ikke en kontaktsport som håndbold og fodbold, hvorfor Padel som sport opleves som mildere end andre sportsgrene.

Du kan booke en padelbane når du vil, og er ikke tvunget til at betale for medlemskab for at spille. Dette giver en fleksibilitet og åbner muligheder for mange danskere, der ellers ikke ville have tiden til at dyrke sport i fællesskab med andre. Mangler du en sport hvor du får god motion, og samtidig selv kan koordinere og prioritere hvornår og hvor du spiller – så skal du prøve padel-sporten af.

Mangler du et padelbat? se vores guide's her!